Om oss

Resele Jakt & Hjort 

Vi är ett nystartat Kronhjortshägn beläget i Resele, tre mil utanför Sollefteå ungefär mitt i Ångermanland.

Hägnet är idag 33 ha stort vilket motsvarar ca 66 fotbollsplaner. Det består både av skog, lägdor, bäckar och blöthål.

Vi har idag ca 145 djur i hägnet. ca 80 hindar, 57 fjolårs kalvar och 6 spetsar och 2 hjortar. Under de närmsta åren kommer vi att utöka antalet djur framför allt på hjortsidan.

Det kommer att få ta den tid det tar. Det viktigaste är att hjortarna trivs och har det bra. Djur som mår bra producerar fint kött till en bra kvalité.

Sara-Britta

Sara-Britta

Resele Jakt & Hjort startade 2013. Sara-Britta Edlund hade tröttnat på storstadslivet i Stockholm och bestämt sig för att flytta hem till Tängsta i Resele. Sara-Britta har varit med och jagat sedan sex år ålder och tog själv jägarexamen 2001. Först var det mest älgjakt men på senare tid har det blivit både björn, lo, räv och rådjur.

När Sara-Britta återvände till Tängsta bestämde hon sig för att syssla med något mer naturnära än journalistik. Samtidigt blev fastigheten bredvid hennes föräldrar till salu. Hon bestämde sig för att köpa den och starta ett kronhjorthägn tillsammans med sin far Erik.

Erik

Erik

Erik Edlund har bott i Resele i hela sitt liv. Han var 30 år när han övertog föräldragården och sedan dess har han haft en mängd olika djur. Förutom hundar och katter har det blivit kor, kvigor, grisar, höns, får och nu kronhjortar. Även Erik har ett stort jägarintresse. Han har jagat sedan barnsben. Så fort han var stor nog tog hans far med honom ut i skogen för att jaga älg och sedan har det fortsatt. Han har varit jaktledare på Tängsta jaktlag i över tre decennier men har idag med glädje lämnat över ansvaret till näste man, för att i stället ägna sig helhjärtat åt sina kronhjortar.

Att det skulle bli just kronhjortar var självklart: ”De är fantastiskt vackra och fascinerande djur som har otroligt gott och nyttigt kött”, säger Erik. Att både Sara-Britta och Erik har ett stort jaktintresse bidrog starkt till beslutet.