Hjortfärsbiffar med fetaoströra och ris

Ingredienser

4 personer

Ris till 4 personer

500 gr köttfärs

1 ägg

1-2 vitlöksklyftor

1/2 gul lök

1 1/2 msk svartpeppar

1 1/2 tsk salt

Fetaoströra

1/2 burk/paket Fetaost- gärna i lag då du får extra kryddning

2 dl Creme fraich

ca 1 tsk Svartpeppar

1/2 finhackad röd paprika (valfritt)

Utförande

Riv den gula löken och pressa vitlöken. Blanda i ägget i löken. Mixa köttfärsen med löken och kryddorna. Gör biffar av önskad storlek. Huvudsaken är att de inte blir för tjocka. Lagom tjocklek är ca 1,5 cm.

Blanda ihop fetaoströran.

Koka riset samtidigt som du steker biffarna på mellanhög värme tills biffen har fått fin färg på båda sidor.

Servera gärna med en grönsallad.