Hjortkotlett från Resele

HJORTKOTLETT FRÅN RESELE MED FRITERADE TOMATER, AIOLI OCH SOMMARSALLAD

1KG HJORTKOTLETTER

SALT, SVARTPEPPAR, OLIVOLJA

SMÖR, ROSMARIN, VITLÖK

 

FRITERADE TOMATER:

4 TOMATER

2 DL VETEMJÖL

4 ÄGG

2 DL PANKO ELLER STRÖBRÖD

OLJA TILL FRITERING

 

AIOLI:

2 VITLÖKSKLYFTOR

1 MSK RÖDVINSVINÄGER

2 ÄGGULOR

3 DL RAPSOLJA

2 MSK FRUKTIG OLIVOLJA

SALT, SVART PEPPAR

 

SOMMARSALLAD

1 LITET HUVUD ISBERGSALLAD

1 RÖDLÖK SKALAD

1 HALV GURKA SKALAD

4 STORA RÄDISOR

1 MSK RÖDVINSVINÄGER

1 TSK DIJONSENAP

1 NYPA SOCKER

2 MSK OLIVOLJA

SALT OCH SVARTPEPPAR

GRÄSLÖK

GÖR SÅ HÄR:

SALTA OCH PEPPRA KOTLETTERNA, STEK DE HÅRT OCH I HET STEKPANNA, FÖRST MED OLJA, SEDAN MED SMÖR, VITLÖKSKLYFTOR OCH ROSMARIN. STEK KLART PÅ ANDRA SIDAN OCH LÅT DE VILA CA 5 MINUTER INNAN SERVERING.

2. DELA TOMATERNA I 3 SKIVOR PÅ LÄNGDEN OCH VÄND DE I MJÖL, ÄGG OCH SLUTLIGEN I PANKO ELLER STRÖBRÖD. HETA UPP OLJA TILL 180 GRADER, FRITERA DE SNABBT TILLS DE BLIR GYLLEN BRYNA. SMAKA AV MED SALT.

3. BLANDA VITLÖK, VINÄGER OCH ÄGGULAR. VISPA FÖRSIKTIG I OLJAN. AVSLUTA MED OLIVOLJA, SALT OCH PEPPAR. LITE SOCKER, OM MAN VILL.

4. BRYT SALLADEN I 4 DELAR OCH LÄGG GÄRNA I KALLT VATTEN, SÅ ATT DEN BLI KRISPIG. LÄGG SALLAD SEN PÅ HANDDUK ELLER ANVÄND SALLADSLUNGAN. SKIVA RÖDLÖK, GURKA OCH RÄDISOR TUNT GÄRNA PÅ MANDOLIN. SKÄR UPP GRÄSLÖK. RÖR IHOP VINÄGRETTEN OCH BLANDA MED SALLADEN PRECIS INNAN SERVERING.

LÄGG RESELE KOTLETTERNA PÅ TALLRIK SAMT VITLÖKSKLYFTOR, ROSMARIN OCH DE FRITEREADE TOMATER. AIOLI OCH SALLADEN SERVERAS PÅ SIDAN.

Recept av Andreas Margadant, Gålsjö Bruk

www.galsjobruk.com